сряда, 26 януари 2011 г.

Туитър - най-оперативната медия*


*Няколко подбрани цитата от статията "Twitter съобщи първи новината, руснаците го/се обявиха за най-честната медия" (Дневник.бг) за това как са реагирали различните медии при атентата на "Домодедово":

 1. "...новината за атентата е тръгнала от потребител на Twitter, идентифициран като likhtenfeld и регистриран като Иля Лихтенфелд. За няколко часа той беше последван от нови над 2000 потребители."

2.  "Туитър първи съобщи за този атентат. Така беше и при атентатите в метрото. Ние с вас сме най-честната и оперативна медия."

3. "В първите минути след взрива, редом с паниката сред потребители на социалната медия започна подаването на полезна информация както за намиращите се на летището, така и за техни роднини, близки и доброволци, които искаха да окажат всякаква помощ."

4.  "Скорост на разпространение на информацията: Twitter ~5 минути, радио ~30 минути, Lenta.ru ~1 час, тв ~2 часа", пък негодуваше Lelyak. Гневът на интернет общността се насочи към руските медии, защото "CNN и BBC пускат извънредни емисии за ситуацията в Домодедово, а нашата ТВ продължава да весели и забавлява електората".

Няма коментари:

Публикуване на коментар