неделя, 5 септември 2010 г.

Филм на журналистите от 3 курс в УНСС



Идеята за филма "Прозрачни съдби" се поражда от конкурс, свързан с безопасния секс, който Яница Маринова - студент в 3 курс журналистика в УНСС, печели. Снимките са приключени, предстои премиера.

"Прозрачни съдби" е филм, в който се оглеждат настроенията на младите. В шарения свят, в който живеем, качеството на изборите, които правим, диктуват качеството на живота, който живеем. Имаме ли право на избор и защо мислите ни са толкова прозрачни...Това е само част от мотото на кьсометражната лента.

Целта на филма е да пресьздаде живота на тинейджьрите-такьв какьвто е, без никакви нотки на сладникавост. Статистиката е страшна-нареждаме се на едно от  челните места по брой на аборти от непьлнолетни.Можем ли да променим това?,,Да..или поне можем да се опитаме”-категорична е Яница.Филмьт ще бьде разпространяван по училищата, носейки своето послание за безопасен секс.

Кадрите на филма, заснети наскоро на територията на София,  говорят сами за себе си, действията на героите  рисуват реалната обстановка на нещата, за това  колко необмисленно действат младежите. Филмьт показва различните социални среди, в които са израснали главните героини, което се отразява вьрху поведението им в настоящият момент. Скоро ще бьде изработен трейльр."

Сценарист: Яница Маринова
Режисьор: Петя Накова
Участват: Ангелина - Яница Маринова; Рени - Нина Петкова; Мартин - Ивайло Богомилов; Мишо - Светозар Белчев; Иво - Здравко Колев; Ники - Минко Чернев.

3 коментара:

  1. Очакваме го с голям интерес :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също, като гледам каква професионална кампания заформиха. Ще уведомя своевременно за времето и мястото на премиерата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за оценката за кампанията!

    ОтговорИзтриване